duminică, 8 ianuarie 2012

Fonduri europene: obiectivul nostru este de a aduce în România şase miliarde de euro, spune premierul Emil Boc

“Lupta împotriva evaziunii fiscale va contribui la atingerea obiectivelor macroeconomice pe care ni le-am stabilit. Vreau să ştie ANAF şi Ministerul Finanţelor că vom fi cu ochii pe ei şi în special pe tot ce înseamnă evaziune fiscală, astfel încât obiectivele să fie asigurate”, a declarat şeful Executivului.
Una dintre priorităţile pentru anul 2012 este combaterea evaziunii fiscale, în principal pe componenta accize, a anunţat premierul Emil Boc miercuri, la începutul şedinţei de Guvern.

În cadrul şedinţei de la Palatul Victoria, premierul Emil Boc a enumerat şi alte priorităţi pe care le are în vedere pentru acest an. Astfel, un „obiectiv major” este acela de a aduce 6 miliarde de euro, fonduri europene, respectiv o rată a absorbţiei fondurilor comunitare de minim 20%, dar şi „cheltuirea cu eficienţă a resurselor pentru investiţii”. “Locurile de muncă reprezintă prioritatea Guvernului. Pentru asigurarea acestei priorităţi avem în vedere câteva obiective majore. În primul rând, absorbţia fondurilor europene, iar obiectivul nostru este de a aduce în România şase miliarde de euro, ceea ce va face ca gradul de absorbţie a fondurilor europene să fie de minim 20% în 2012”, a explicat şeful Executivului.
Emil Boc a adăugat, în context, că „banii europeni sunt extrem de importanţi pentru a ne putea menţine ritmul de creştere economică prognozat de 2,1% pentru 2012”.
Un al doilea obiectiv avut în vedere de Guvern îl reprezintă „cheltuirea cu eficienţă şi transparenţă a resurselor bugetare pentru investiţii”. Pentru anul viitor sunt alocate, 38,1 miliarde de lei „pentru susţinerea investiţiilor şi a locurilor de muncă ale românilor”. Un alt obiectiv propus de şeful Executivului este cel privind „continuarea reformelor statului”. Emil Boc a amintit de „reforma companiilor de stat, reforma sănătăţii, reforma educaţiei, reforma codului muncii, dar şi reforma fiscală de consolidare a cadrului fiscal din România”.
„În 2012 vă invit să nu avem în vedere anul electoral în primul rând ci să avem în vedere interesul României”, a conchis Emil Boc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu